Nypesirup


I mangel på frukt bær i hage og på trær sånn litt senhøstes, falt brått tankene mine på nyper. Nype te er digg, det må da kunne lages noe av denne frukten oxo, skjønt det kan godt tenkes det faktisk er bær, eller grønnsak for den sakens skyld. Poenget var vel egentlig at jeg hadde lyst til å lage nypegele. Tanken slo meg i forkant av tur til farmen om mmed en gradestokk som ble lavere og lavere, slo jeg fra meg tanken om å gjøre dette i år. På farmen, mens jeg var ute å leverte ljåen til service, dro jeg innom kompis og nesten nabo, Magnor er ikke så stort, for en kopp kaffe. Inviterte faktisk meg selv på kaffe og glemte helt at det drakk ikke han. Jeg fikk krutt, for kaffe kunne han ikke lage. Det han derimot kunne by på, var en hel nypehekk. Her skulle det høstes. For å toppe det, bød Thomas også på mais og gulrøtter rett fra hagen. Det siste passet glimrende med Beouf de Rhonen vi hadde på kvelden

Ingredienser:
Nyper 500g
Epler 1kg
Sukker
Vann

Redskaper:
Kjele
Glass

Fremgangsmåte:

Kok nypene hele i en kjele med litt vann, ca 1/2 time Kok eplene møre i en annen kjele med litt vann, ca litt kortere tid Ha kjelen med nyper over i eplene Sile helen blanding gjennom et kjøkkenklede


Comments