Aukan - Kasper



Norge er et land der ikke alt trives til enhver tid. Ting, altså ikke ting, men vekster og ibsensripsbusker, vokser sprasomlig i Norge vinterstid. Ikke før langt ut på våren er vi klare for sanke de første råvarene. Med tomme tanker, rastløs kropp og tilbud hos .... jeg tror det var berwshop ... var det bare å tråkke til. Vinsett, altså drueekstrakt og litt gjær og noen plankebiter. Dette kan nok helt sikkert bli overraskende godt. I alle fall skal den lables skikkelig og drikkes med andakt og følelse.

Om et par år satser vi på egen avling i "Råndalen", men først må den plantes. Var bestilt 10 busker Pinot Noir fra Tyskland og 10 Rondo.

Kasper - Aukan Er en Malbec fra Chile, derav navnet Aukan. At den er Sør-Amerikansk gir den enda en grunn til å være Kaspers vin. Dette blir helt kanon.

Ingredienser:
WineExpert kit, Chilensk Malbec
Vann, 22,5 l
Sukker, litt under 500g  

Redskaper:
30 l kar
2x Vinballong
Gjærlås
Røreskje
Målebeger

Logg
9/3:  Målte godsakene: 1082, tilsatte 500g sukker, målte 1096

10/3: Navn, spurte Chatgpt basert på historien om da Malbec kom til Chile "Aukan" har en sterk og kraftfull klang, akkurat som en god Malbec. Det passer perfekt til en vin med karakter og dybde..

21/3: Målte opp og hadde ikke den helt store trua, siden er har ploppa mye mindre enn vår venn Pinot. Målte likevel 1014, som betyr at vi er over 10% allerede og absolutt en lovende smak. Denne blir spennende.
.
26/3 Målte til 1002, smakte lovende, men litt søt ennå. Lar den få et par dager til. Har trua på denne oxo


8/3: Målte denne til 994/995, som gir oss 13,5 - 13,6%. Tappet om og tilsatte Sulfitt og Kieselsol. Smakte særdeles lovende

Fikk følgende plan fra ChatGpt:


10/3: Tilsatte Chitosan

26/4: Overført godsakene til MacMyra fatet. Vet ikke hvor lenge jeg tør ha det der, men spennende med all den røykaromaen. Denne gangen er fatet arvet etter 4 mnd med Dessertvin på fatet. Tappet helt tomt, men ikke skylt. Tror det vil gi vinen en litt ekstra touch av moro. Har forresten smakt på restene som ikke fant veien, veldig lovende.

26/5: Tappet fra fatet. Dagene gikk og det ble brått en måned på fat. Et sluttprodukt det både lukter og smaker kriger av. Eller mann om du vill. Denne er sinna. Gi denne et halvt år eller lenger på flaske, så har vi skikkelig godsaker. Fikk samlet sammen 23 flasker, altså 24, men to av de var halvflasker (Lille Kriger).

Lablet og gjort klare til oppbevaring.






Comments