Pine - Sofie




Norge er et land der ikke alt trives til enhver tid. Ting, altså ikke ting, men vekster og ibsensripsbusker, vokser sprasomlig i Norge vinterstid. Ikke før langt ut på våren er vi klare for sanke de første råvarene. Med tomme tanker, rastløs kropp og tilbud hos .... jeg tror det var berwshop ... var det bare å tråkke til. Vinsett, altså drueekstrakt og litt gjær og noen plankebiter. Dette kan nok helt sikkert bli overraskende godt. I alle fall skal den lables skikkelig og drikkes med andakt og følelse.

Om et par år satser vi på egen avling i "Råndalen", men først må den plantes. Var bestilt 10 busker Pinot Noir fra Tyskland og 10 Rondo.

Sofie - Pine Er en Pinot Noir fra Californina. Pinot, altså Kongle eller for å si det på Kalifornisk .... Pine.

Pine – Sofie er en vin født av sol, jord og eventyr. Inspirert av Californias majestetiske fjell og duftende furuskoger, bærer denne Pinot Noir'en en friskhet og dybde som speiler naturens villhet og balanse.
Med toner av mørke bær, hint av krydder og et mildt eikepreg, er vinen et stille ekko av furu og fjellbris – og en hyllest til Sofie, som bærer det vakre og det ekte i seg.


Ingredienser:
WineExpert kit, Californisk Pinot Noir
Vann, 22 l
Sukker, litt under 400g  

Redskaper:
30 l kar
2x Vinballong
Gjærlås
Røreskje
Målebeger

Logg
7/3:  Målte godsakene: 1086, tilsatte 350g sukker, målte 1102

10/3: Navn, spurte Chatgpt basert på historien om da Malbec kom til Chile "Aukan" har en sterk og kraftfull klang, akkurat som en god Malbec. Det passer perfekt til en vin med karakter og dybde..

21/3: Målte opp og hadde ikke den helt store trua, siden er har ploppa mye mindre enn vår venn Pinot. Målte likevel 1014, som betyr at vi er over 10% allerede og absolutt en lovende smak. Denne blir spennende.

26/3: Pinot 992, tappet om og lagt til sulfitt og kiselol


28/3: La til Chitosan

8/3: Sjekket både klarhet og fikk klarhet i Økse-verdien. Godsakene viste mellom 992. Det gjør at vi ender på herlige 14,7% Magi og smaken lover skikkelig godt, men den trenger absolutt lenger tid.


 

10/3: Tappet til Eikefat. Eikefatet har tidligere inneholdt Whisky og kjøpt/hentet i Lysekil, Sverige. Derfra har det tatt turen til vingarasjen i Son, der den har holdt Eplevin. Derfra har den tatt turen til Vinkjelleren på Farmen, der den har holdt Brennvin, Villmarksvin, Rød vin og Hagevin.

11/3: Tappet meg et stort glass fra restene før bunnfall. Klar vin og veldig god vin. En Pinot for de som liker Californsk Pinot. Kraftig og rik på smak. Kommer til å bli knall med modning på minst et halvt år. Dette er en vinner. Minner om Bread and Butter.

25/4: Tok meg en flaske med blanding av rester fra Aukan og Pine. Langt bedre enn bare drikkenes. Faktisk veldig god, litt vel californisk kanskje, men god som søttern.









Comments