Har man en hund med nese for ALT, da må den utnyttes til det fulle. Spesielt Epler er den herlige Wii fantastisk flink til å lokalisere, også nå som kuldegradene har tråkket til. Wii fant et tre rikt med epler i et kryss på Store Brevik. Planen var å høste dette, men først skulle jeg innom havna for pusse litt på Amundsen. Her ble Wii igjen ivirg og forsvant inn i skogen med meg på slep. Etter litt kortere enn lenger enn langt, kom vi frem til et hus, med en hage og et epletre fylt med frosne epler. I gamle dager hadde man kanskje gjort noen guttestreker og gått på slang. Jeg bet i meg det sure minnet fra den ene gangen jeg har banket på og spurte om å få smake et eple, da vi fikk en sur kjerring som sa NEI. Denne damen var hverken sur eller negativ. Det var et stort herlig, ta så mye du vil, og kan jeg bli med ut å hilse på hunden. ![]() Jeg ble fortalt at det tidligere hadde vært et småbruk og at Oldefaren til den hyggelige damen hadde kjøpt dette i 1913. Her hadde det vært både høner og duer, mens det i dag kun var grevling og epler :-) Småbruket heter den dag i dag Brevik. ![]() Pris: 100 pr. glass, 50 for lite glass, FTM, begrenset og eksklusiv produksjon :-) Utsolgt Ingredienser: Epler Sukker Vann Granskuddsirup Kanelstang Vaniljesukker Einebær Aquevit Appelsinjus Stjerneanis Kanelstang Muskat Nellik Vaniljesukker |
Redskaper: Kjele Sleiv Glass Fremgangsmåte: Når man først skal lage noe med ordet Jul i seg, bør det være jul. Det sies at man må ha minst en av en del av ingrediensene jeg har valgt å bruke. Jul er jul, så jeg banke til med ange av de. Hadde Aquevit og appelsinjus i kjelen med epler. Tilsatte kanelstang og stjerneanis relativt fort og fortsatte med resten. Lot det kose seg en 40 minutters tid, kanskje lenger, kanskje kortere. Rene resirkulerte glass med tatt i bruk. Dette blir kanon. ![]() ![]() |
Comments
Post a Comment