Solripsgele



På farmen har vi en god og relativt gammel solbærbusk. Den bugner ikke av store solbær, men den viser frem en fin mengde litt mindre og litt spredte bær. Skal man høste hele den busken, må man være litt tålmodig. Like ved siden av har vi like god og like gammel ripsbusk. På denne tyter det med røde rips tett tett. Firstelsen er derfor stor til å ty til en 50-50 løsning. Slik oppstod i alle denne gelen.
 
Ingredienser:
Solbær 250g
Rips 250g
Fumes de Blanches 0,5dl

Redskaper:
Kjele
Glass
Skje

Fremgangsmåte:

Rens bærene, ta bort kvister, blader og råtne bær. Kok opp til bærene faller sammen, ca 30 min. Sil gjennom et kjøkkenhåndkle (jeg brukte sil og kaffefilter, men da får man ikke skviset ut det lille ekstra). Kok deretter opp den sure væsken, tilsett sukker (litt og litt) etter prinsippet 800g sukker pr liter godsaker. Med 2dl slapp jeg billig unna med 160g sukker. Kok i ca 15 minutter. Da kan du ta en gele prøve. Slipp en dråpe på en kald tallerken, når du drar skjeen gjennom, skal det ikke renne sammen igjen. 




Comments

  1. Denne var helt magisk til Pepperkaker med Blåmuggost. Beste jeg har smakt ... denne MÅ det lages mer av.

    ReplyDelete

Post a Comment