
Vann til Vin – Jesus gjorde det først, nå prøver jeg For over 2000 år siden skapte Jesus sitt første mirakel: på en bryllupsfest i Kana forvandlet han vann til vin, og reddet festen fra total fiasko. (Ifølge evangelisten Johannes – og vi har vel lært at man ikke tuller med øyenvitner fra den tiden.) Inspirert av denne klassiske suksesshistorien, tenkte jeg: "Hvor vanskelig kan det være?" Så her står jeg nå, med bøtter av vann, en god dose optimisme – og litt gjær og sukker, da, for å hjelpe naturen litt på vei. Er det juks? Kanskje. Blir det vin? Forhåpentligvis. Kommer det til å smake bedre enn vann? Det satser vi hardt på. Følg med videre – mirakler skjer kanskje ikke hver dag, men eksperimenter har vi alltid plass til på Farmen Håndverk | |||
Ingredienser: Vann, 4 l Sukker, 1 kg Gjær, 3/4 pakke Mors hjemmelagde |
|||
Redskaper: 5 l kar Gjærlås Røreskje Målebeger |
Logg
25/4: Varmet vann og sukker, målte godsakene: 1084, tilsatte gjær og det begynte ploppe allerede etter 30 min. Fant ut at det kunne være moro med en liten trebit av eik, som kom direkte fra Fru Johansen.
Først fant jeg fram vann – helt ordinært, såpass kjedelig at selv en fisk ville ha sovnet. Så tilsatte jeg sukker, for selv mirakler trenger en energikilde. I mangel på hellig ånd eller vingjær, hentet jeg fram det nest beste Norge kan tilby:
Mors hjemmebakte original tørrgjær – kjent for å få boller til å heve, men nå presset inn i tjeneste som vinmakermateriale. Gjæren fikk bade i sukkerlaken, og etter en liten stillferdig bønn (og en viss skepsis), begynte boblene å stige.
Er dette veien til mirakelvin? Tja. Blir det alkohol? Trolig. Blir det godt? Tja, si det.
Comments
Post a Comment