Farmens Ripsgele



På farmen har vi to gode og like gamle ripsbusker. På disse tyter det med røde rips tett i tett. Men en cowboy på farmen er ofte styrt av andre gjøremål og plikter. Tiden blir knapp og alt fra buskene var det ikke tid til å høste. Det ble med 775g foreløpig, så får vi se om vi rekker en ny runde på farmen og en søtere og høstligere variant av Ripsgelen

Ingredienser:
Rips 775g
Villmarksvin 0,7dl
Brennvin, En dært
Sukker 300g

Redskaper:
Kjele
Glass
Skje

Fremgangsmåte:

Rens bærene, ta bort kvister, blader og råtne bær. Kok opp til bærene faller sammen, ca 30 min. Sil gjennom et kjøkkenhåndkle (jeg brukte sil og kaffefilter, men da får man ikke skviset ut det lille ekstra). Kok deretter opp den sure væsken, tilsett sukker (litt og litt) etter prinsippet 800g sukker pr liter godsaker. Med 3,5dl slapp jeg billig unna med 280g sukker. Kok i ca 15 minutter. Da kan du ta en gele prøve. Slipp en dråpe på en kald tallerken, når du drar skjeen gjennom, skal det ikke renne sammen igjen. 

Comments