Plummechutney



Plommer i hagen, ja det ble det godt med i år. Og når vinen allerede er satt, får man bruk det til noe som vinen kan drikkes til. Syltetøy eller chutney? Denne gangen ble det chutney. Har jeg litt flyt, bråhøster jeg en kilo til før jeg hiver meg på flyet sydover og fryser de ned til etterbehandling når jeg kommer hjem. Plommene er såpass modne nå at om du ser hardt på treet, så deiser de i bakken. Har liten tro på at de henger når vi kommer hjem nøttebrune med enda flere rynker.


Ingredienser:
Plommer 1,5kg
Tequilla en skvett eller to
Kanelstang
Stjerneanis
Løk (Charlotten, Sølv og Gul fra Farmen)
Chilli
Ingefær
Hvitløk
Sukker (Brunt, hvitt og rør)
Salt
Pepper
Balsamico
Vineddik fra Eplevin

Redskaper:
Kjernefjerner
Kjele
Glass
Skje

Fremgangsmåte:

Kommer. 


Comments